Čo s naklíčeným cesnakom?

Možno ste si všimli, že váš cesnak, ktorý máte od kolegu veľkofarmára v chladničke už nejaký ten piatok vyháňa zelené klíčky. A to nie je ani jar.

Nemýľme si tie zelené klíčky s medvedím cesnakom, ktorý je pravou jarnou lahôdkou. Ide o hlávku cesnaku, ktorý začal náhle vyháňať. Veľa z nás si položí otázku: môžem ho jesť? Čo ak ho zjem? Budem mať ešte ten úžasný „šakalí dych“? A je to vôbec zdravé?

Odpoveď je jednoduchá. Z naklíčeného cesnaku neochoriete. Môže sa však stať, že pocítite pri jeho jedení (najmä jedení výhonkov) horkastú chuť. Preto, ak chcete cesnak dobre zúžitkovať, radím vám radšej každý naklíčený strúčik pekne pozdĺžne rozrezať, vybrať stred, z ktorého klíčok vyháňa a použiť iba zvyšok. Takto budete môcť ešte použiť celú hlavičku a vidina šakalieho dychu ostáva zachovaná 🙂

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore