Čokoládová torta bez múky

Cokoladova torta bez muky s malinami vyrez v pozadi s tortou.

Tento recept som chcela už veľmi dávno vyskúšať. Je to veľmi rýchla tortička, ktorá sa pečie v parnom kúpeli. Sama som bola prekvapená, aká je rýchla a lahodná.

Použila som na ňu horkú čokoládu s vysokým podielom kakaa (až 92%), preto som do nej musela pridať brezový cukor. Ak však použijete obyčajnú varovú, nebude ju potrebné dosládzať. Bola hotová skutočne rýchlo, a jediné, čo nám k nej chýbalo bola vanilková zmrzlina 🙂

Čokoládová torta bez múky

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 8 Doba prípravy a varenia: 45 min

Suroviny

  • 8 vajec
  • 450 g čokolády na varenie
  • 260 g masla
  • 2 PL brezového cukru (iba pre tých, ktorí majú radi sladšie)
  • bobuľové ovocie na ozdobenie

Postup

1

Rúru si predhrejeme na 150 stupňov.

2

Malú (cca 20 cm v priemere) formu na tortu si vymastíme olejom, a na spodok uložíme papier na pečenie. Obalíme ju celú alobalom tak, aby sme uzatvorili hlavne spodok.

3

Maslo a čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.

4

Dobre premiešame, a necháme vychladnúť.

5

Medzitým si vymiešame vyjcia spolu s cukrom (ak ho použijete) do peninsta.

6

Vychladnutú čokoládovú zmes postupne primiešavame do vajec, až nám vznikne hustejšie cesto.

7

Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy, ktorú celú vložíme do väčšej uzatvorenej tortovej formy a do nej vlejeme vriacu vodu. Buďte veľmi opatrní, aby voda nepretiekla do malej formy, v ktorej je cesto.

8

Tortičku pečieme cca 20-25 minút.

9

Po upečení tortu necháme vychladnúť, a vyberieme z formy. Ak by tuho držala, je dobré ju uvoľniť po krajoch nožíkom namočeným v horúcej vode.

10

Podávame s bobuľovým ovocím, alebo vanilkovou zmrzlinou.

11

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Tortičku príliš neprepečte, lebo bude suchá. Je lepšie ju vybrať aj skôr, cca po 20 minútach ak je na povrchu už upečená krusta. V teplom kúpeli sa torta ešte mimo rúru troška dopečie.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore