Demikát s tekvicou hokkaido Slovenská klasika s jesenným nádychom.

Bryndzova polievka demikat s tekvicou hokkaido

Príprava 4 porcií vám zaberie 30 minút.

Suroviny:

250 g brynzde
250 g sladkej smotany
300 g tekvice hokkaido
1 stredne veľká cibuľa
bravčová masť
najemno nakrájaná slaninka
3 strúčiky cesnaku
2 ks bobkového listu
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
pažítka
kyslá smotana na ozdobenie
hrianky alebo krutóny

Postup:

Hokkaido nakrájame na kocky (aj so šupkou). Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a speníme ich krátko na masti. Pridáme nakrájanú hokkaido tekvicu a chvíľu restujeme. Okoreníme čiernym korením a paprikou, pridáme bobkový list a podlejeme vodou tak, aby siahala len do úrovne tekvice. Varíme cca 15 minút do úplného zmäknutia (tekvica sa po napichnutí na vidličku rozpadáva). Medzitým si vymiešame bryndzu so sladkou smotanou na jemnú bezhrudkovú kašu. Keď je hokkaido uvarené, vyberieme bobkový list a rozmixujeme ju na jemnú kašu. Pridáme do nej bryndzovú zmes a poriadne rozmiešame. Podávame s orestovanou slaninkou, pažítkou, kyslou smotanou a chlebíkom. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Ak máte dobrý mäsový vývar, doporučujem ho použiť na varenie hokkaido namiesto vody. Dodá tým polievke pikantnejšiu chuť.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore