Džairin čokoládový koláč plný lásky

Čokoládový koláč s polevou z čokoládového francúzskeho krému na tanieri s jahodami.

Hrnčekové koláče sú moje obľúbené. Je to najjednoduchšie pečenie. Ak máte radi čokoládové koláče s čokoládou, pripravte sa, ide sa piecť, že sa vám až hrče za ušami urobia!

Pamätáte, ako som písala o kolegyni, vďaka ktorej som sa naučila plno bezlepkových koláčov? Napríklad tento citrónový s kokosovou posýpkou. Táto kolegyňa volá svoju maminu Džaira 🙂 Už si ani nepamätám, ako to vzniklo, ale je to veľmi milé. Jej „Džaira“ má kopu skvelých receptov, a jedným z nich je tento superčokoládový koláč. Ak si ho upečiete napríklad na Valentína, bude určite potešením pre vašich milovaných viac ako kupovaná bomboška.

Džairin čokoládový koláč plný lásky

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 36 Doba prípravy a varenia: 45 min

Suroviny

  • Korpus:
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka granka
  • 3/4 šálky kryštáľového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 vajec
  • 1 šálka uvarenej kávy
  • Poleva:
  • 2 sladké šľahačkové smotany
  • 3 čokolády na varenie

Postup

1

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

2

Zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme olej a vajcia a všetko poriadne premiešame.

3

Zmes vylejeme na vopred vymastený a vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

4

Počas pečenia si uvaríme šalku kávy, ktorú vylejeme na upečený koláč ihneď po vybratí z rúry.

5

Francúzsky krém si pripravíme tak, že na miernom ohni v hrnci zmiešame smotanu a na kúsky nalámanú čokoládu. Zmes miešame a varíme do úplného roztopenia čokolády v smotane.

6

Uvarený krém vylejeme na koláč a schladíme.

7

Podávame vychladený s ovocím alebo so šľahačkou.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Ak máte väčší hrnček, môže sa vám zdať že zmes pripravená na vyliatie do pekáča je príliš hustá. Pridajte jedno alebo dve vajíčka.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore