Fusilli tricolore

Fusili tricolore v detaile so sušenými paradajkami, mozzarellou a bazalkou.

Niet nad rýchle cestovinové recepty. Tento je jedným z nich. A stačia vám na neho iba 4 ingrediencie!

Inšpiráciou na tento recept mi boli podobné špagety z programu „S Italem v kuchyni“. Mám rada rýchle cestovinové recepty, pretože ma častokrát zachránia pred tým, aby som v zúfalstve obmedzeného času na varenie siahla po niečom polotovarovom (no pfuj!). A je to aj pre to, že „pastu“ moje detváky milujú v akejkoľvek forme.

Tieto fusilli sú oslavou talianskej kuchyne. Doslova. Sú v národných farbách Talianska a keď si k nim nasrvírujete ľahké biele vínko, alebo „prosečko“, budete sa cítiť akoby ste boli v Toskánsku 🙂

Fusilli tricolore

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 4 Doba prípravy a varenia: 15 min

Suroviny

  • Balíček vaječných cestovín fusilli (alebo čerstvých cestovín fusilli)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Sušené paradajky
  • Mozarella bufalla
  • Hrsť čerstvých špenátových listov
  • Grana padano alebo iný syr parmezánoveho typu
  • Bazalka na zdobenie

Postup

1

Fusilli si uvaríme v osolenej vode s kvapkou olivového oleja podľa návodu.

2

Na rozpálenom olivovom oleji (na varenie) si osmahneme nadrobno nasekaný cesnak a nadrobno nasekané sušené paradajky a restujeme cca minútku.

3

Pridáme špenátové listy, posolíme a rýchlo špenát iba sparíme.

4

Vmiešame uvarené fusilli a ešte minútku - dve restujeme, aby sa chute spojili.

5

Odstavíme z ohňa, servírujeme do hlbokých tanierov, a navrch tesne pred konzumáciou rozložíme mozzarellu a bazalku a posypeme najemno nastrúhaným parmezánom.

6

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Množstvo jednotlivých ingrediencií naschvál neuvádzam, pretože každý si zvolí hustotu podľa svojej vlastnej chuti.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore