Granadír lepší ako zo závodnej jedálne

Granadir na tanieri. Zemiaky a cestovinove fliacky s petrzlenovou vnatou.

Môj tatino zvykne poďakovať za jedlo mamine vtipným spôsobom. Keď mu veľmi chutí povie že to bolo tak výborné ako zo závodnej jedálne 🙂 Myslí to vážne, pretože tam, kde chodí na obedy, varia naozaj skvele. A jedno z týchto skvelých jedál je aj granadír, alebo aj granatiersky pochod.

Neviem síce odkiaľ pochádza názov tohto jedla, viem však, že som sa mu ako malá oblúkom vyhýbala. V škole to bola mazľavá hmota bez chuti, a preto som ho hejtovala aj doma. Avšak postupne som mu prišla na chuť, a teraz si ho celkom doma šmakujeme. Je to jedlo rýchlo pripravené, lacné, vegetariánske, a hlavne keď sa ho uvarí veľa, nevadí. Vždy sa zje. Najlepšie je s kyslou uhorkou, alebo nakladanou cviklou. Dokonca sa dá použiť aj ako príloha k mäsu – fantázii sa prosto medze nekladú.

Granadír lepší ako zo závodnej jedálne

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 8 Doba prípravy a varenia: 30 min

Suroviny

  • 250 g vaječných cestovín fliačky
  • 500 g zemiakov
  • 2 PL bravčovej masti alebo kokosového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • olivový olej

Postup

1

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.

2

V druhom hrnci dáme zovrieť vodu na fliačky, ktoré v nej varíme osolené s pár kvapkami olivového oleja.

3

Počas varenia zemiakov a fliačkov si nakrájame nadrobno cibuľu, ktorú speníme na masti, alebo oleji.

4

Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme ich a pridáme opekať na cibuľu.

5

Zmes posolíme, popaprikujeme a na záver pridáme uvarené a zliate fliačky.

6

Poriadne premiešame a dochutíme podľa nálady.

7

Podávame s kyslou uhorkou, červenou repou alebo čalamádou.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Na to, aby bol granadír šťavnatý potrebujete dosť oleja alebo masti a tiež nešetrite cibuľou 🙂

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore