Hovädzie hašé ako od mamičky

Hovadzie hase na panvici posypane cerstvou petrzlenovou vnatou.

Moja mama je majsterka v spracovaní „zbytkov“. Keď jej ostane dusené mäso na šťave, spraví guláš. Keď jej ostane ryža, spraví neskutočné rizoto. A keď jej ostane varené hovädzie z polievky, spraví hašé. Nech sa páči, pripravte si ho tiež, a ja vám garantujem, že vaši blízki ho už inak nebudú chcieť jesť.

Keď sa povie mleté mäso, väčšina z nás asi nemá pozitívne asociácie. Buď si spomenieme na niečo, čo okolo mäsa ani nešlo, alebo na Jamieho, ktorý hejtoval reťazec rýchleho občerstvenia za jeho nízku kvalitu surovín a prípravu. Mleté mäso navyše nemusia byť  iba guličky Kottbular, či hambáč. Tento recept je rýchly, chutný a veľmi praktický, lebo ho môžete pripraviť aj z bravčového alebo hydinového mäska, ktoré vám ostane napríklad z polievky. Ako príloha je najlepšia zemiaková kaša, alebo šťuchané zemiaky. Nezabudnite na kyslú uhorku, alebo nakladanú cviklu.

Hovädzie hašé ako od mamičky

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 4 Doba prípravy a varenia: 10 min

Suroviny

  • 300 g uvareného mäsa, ktoré pomelieme (ideálne hovädzie)
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 2-3 vajcia
  • 2 PL petržlenovej vňate
  • soľ
  • korenie
  • bravčová masť

Postup

1

Uvarené mäso pomelieme buď v mlynčeku na mäso, alebo vo food procesore.

2

Na tuku speníme najmeno nakrájanú cibuľku a opečieme do sklovita.

3

Pridáme pomleté mäsko a jemne opekáme 5-7 minút.

4

Do zmesi rozklepneme 2-3 vajíčka podľa veľlkosti.

5

Opätovne opekáme, pokiaľ nemáme konzistenciu praženice.

6

Na konci posolíme, okoreníme podľa chuti, a prídáme nasekanú petržlenovú vňať.

7

Dobrú chuť s yedlom!

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore