Makovec so slivkami Mak so slivkami je najlepšie spojenie!

Makovec so slivkami na bielom tanieri.

 

Príprava 24 porcií vám zaberie 1 hodinu.

Suroviny:

3 vajcia
2 hrnčeky trstinového cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
2 hrnčeky mlieka
1 hrnček nepomletého maku
1 hrnček oleja
1 prášok do pečiva
ovocie na ozdobenie

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plech si vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou, aby sa koláč pri pečení o plech neprilepil. Vajcia vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme postupne olej, múku, mlieko, prášok do pečiva a mak. Vymiešanú zmes vylejeme na plech a dozdobíme ovocím. Pečieme 35-45 minút. Makovec je upečený, keď sa kraje jemne odlepujú od plechu a na povrchu je krásne zlatohnedý. Podávame s jogurtom, šľahačkou, alebo len tak 🙂 Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Čím čerstvejší mak máte, tým lepšie. Mak, ktorý je už staršieho dáta zvykne pri tepelnej úprave zhorknúť. Preto si dávajte pozor na dátum spotreby.

Slivky celé aj rozrezané na bielom tanieriku. Mak na bielej tacke.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore