Makový raw koláčik

Raw makovy kolac ozdobeny jahodami na bielom tanieri s vidlickou

Keď som objavila raw koláčiky, tak moje mlsanie dostalo úplne iný rozmer. Majú ich dokonca radi aj detváky. A čo by to bolo za YEDLO, kebyže vám ako prvý raw neponúknem makový?

Prvé raw koláče som ochutnala vďaka Frangipani Vitality Bar. Robia ich naozaj skvele! A keďže sme si na nich vypestovali vcelku slušnú závislosť, rozhodla som sa ich robiť doma, nielen z ekonomických ale aj časových dôvodov. A makový je náš najobľúbenejší 🙂

Makový raw koláčik

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 8 Doba prípravy a varenia: 1 hod

Suroviny

  • Korpus:
  • 60 g vlašských orechov
  • 65 g lieskových orechov
  • 150 g ďatlí
  • Maková plnka:
  • 140 g mletého maku
  • 100 g cez noc namočených kešu orieškov
  • 100 ml agáve
  • 5 PL kokosového oleja
  • 2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
  • Poleva:
  • 3-4 dcl kokosovej smotany
  • 100 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa (min 72%)

Postup

1

Kešu si na noc namočíme do vody.

2

Na druhý deň vymiešame vo food procesore pomleté orechy a ďatle.

3

Túto zmes vysypeme a rukami utlačíme na spodok tortovej formy a vložíme do chladničky.

4

Vo food procesore posekáme cez noc namočené a zliate kešu. Zmes by mala mať kašovitú konzistenciu.

5

Do kešu pridáme mak, agáve, roztopený a vychladnutý kokosový olej a citrónovú kôru.

6

Dobre premiešame, a vylejeme na korpus.

7

Znova vložíme do chladičky.

8

Nad parou si roztopíme čokoládu, a do nej postupne vmiešame metličkou kokosovú smotanu.

9

Čokoládovú polevu vylejeme na tortu a znova vložíme do chladničky aspoň na hodinu.

10

Podávame s ovocím alebo opraženými mandľovými lupienkami.

11

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Ďatle v korpuse môžete nahradiť aj namočenými hrozienkami, alebo figami.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore