Marmeládový konfit z červenej kapusty

Marmeladovy konfit z cervenej kapusty na chlebiku

Toto predjedlo je tak luxusné a zároveň jednoduché, že ho budete servírovať nielen v bielych rukavičkách, ale baliť si ho aj do turistického ruksaku.

Marmeláda sa dá robiť nielen z ovocia, ale aj zeleniny. Táto konkrétne je z červenej kapusty. Nezabudnite, že základom su kvalitné čerstvé suroviny, bylinky a červené víno. Budete si ju môcť šmakovať nielen na hriankach, ale aj s bryndzou alebo feta syrom. Nezabudnite posypať jemne opraženými vlašskými orechami 🙂

Marmeládový konfit z červenej kapusty

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 12 Doba prípravy a varenia: 1,5 hod

Suroviny

  • 500 g najemno nakrájanej červenej kapusty
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 vetvička tymiánu
  • 1 malý bobkový list
  • 1 klinček
  • 4 PL javorového sirupu
  • himalájska soľ
  • mleté čierne korenie
  • 125 ml červeného vínneho octu
  • 250 ml kvalitného červeného vína

Postup

1

Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.

2

Pridáme nakrájanú červenú kapustu a prudko restujeme, kým zmes nezosklovatie.

3

Pridáme bylinky, soľ, korenie, javorový sirup a restujeme ešte pár minút, kým sa zmes jemne nezahustí.

4

Potom stiahneme plyn a na miernom ohni necháme cca 20 minút, aby sa vyvarila celá šťava a utvorila sa marmeládová konzistencia.

5

Následne prilejeme vínny ocot a víno, a necháme na miernom ohni prevariť ďaľších cca 20 minút.

6

Konfit je hotový, keď sa takmer všetka tekutina vyvarí a na kapuste ostáva marmeládový obal.

7

Servírujeme studené s bryndzou alebo feta syrom s posýpkou nasekaných opečených vlašských orechov.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Celú zmes si môžete natrieť aj na hrianku, alebo toast. Môžete ju aj zohriatu podávať ako prílohu k pečenej hydine.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore