Narodeninové čokoládové cupcakes podľa Giraffe Bakery

Cokoladove cupcakes na tortovom podnose v detailnom zabere.

Dostala som skvelú knihu od mojej skvelej sestričky 🙂 Food Blog Slovakia. Z mnohých receptov ktoré v nej sú, som si ako prvé na skúšku vybrala Chocolate Therapy Cupcakes od Giraffe Bakery. Jednoducho preto, že môj drahý mal narodky. A jednoducho preto, že čokoládu miluje.

Toto su moje prvé cupcakes, ktoré som v živote ochutnala. A Giraffe Bakery veru nastavili latku poriadne vysoko! Niežeby ostatné cupcakes, ktoré som potom jedla neboli dobré, ale tieto, práve tieto čokoládovo-terapeutické sú naj! Keď som teda listovala spomínanou knihou, viete si predstaviť ako som sa potešila receptu na ne. A keďže môj manžel oslavoval narodeniny, nemohla som si nechať ujsť príležitosť ho prekvapiť niečim originálnym, keďže sfúkavaniu sviečok až tak neholduje 😀

Skúste si ich pripraviť podľa mojej modifikácie. Krém som robila podľa svojho receptu na francúzsky krém, keďže ganache v pôvodnom recpte bolo pre mňa a náš jednoduchý mixér ťažko uskutočniteľné. Napriek tomu však cupcakes mali úspech a boli vraj lepšie ako ktorákoľvek narodeninová torta 😀

Narodeninové čokoládové cupcakes podľa Giraffe Bakery

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 12 Doba prípravy a varenia: 1,5 hod

Suroviny

  • Cesto:
  • 120 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • 1 vajce
  • 200 g kyslej smotany (ja som použila 100 g kyslej smotany a 100g acidka)
  • 100 g polohrubej múky
  • 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 20 g kakaa
  • 50 g 70% čokolády
  • Krém:
  • 3 šľahačkové smotany
  • 3 čokolády na varenie
  • 3 vanilkové cukre

Postup

1

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.

2

V jednej miske zmiešame maslo a cukor, pridáme žĺtok, neskôr kyslú smotanu a acidko.

3

K zmesi pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a kakao.

4

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a vmiešame do cesta.

5

V druhej miske vymiešame bielok so štipkou soli do pevného snehu.

6

Jemne premiešame s čokoládovou zmesou, aby sa všetky ingrediencie spojili.

7

Do formy na cupcakes vložíme košíčky na pečenie cupcakes a plníme ich cestom tak, aby neboli naplnené úplne po okraj.

8

Pečieme cca 15 minút.

9

Počas toho ako sa cupcakes pečú a chladnú si pripravíme krém. Môžete si ho však uvariť aj deň vopred.

10

Do väčšieho hrnca vylejeme smotanu, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a vysypeme vanilkový cukor. Za stáleho miešania na miernom ohni necháme krém zovrieť a odstavíme.

11

Pár krát ešte premiešame, a vložíme do chladničky úplne vychladnúť.

12

Studený krém vyšlaháme tak, ako keď šľaháme šľhačku.

13

Vychladnuté cupcakes zdobíme vyšľahaným krémom pomocou zdobičky, alebo cukrárskeho vrecka.

14

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Keď šľaháte francúzsky krém, dajte si pozor, aby ste ho neprešľahali.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore