Oreo cheesecake s krémom z arašidového masla

Oreo cheesecake s kremom z arasidoveho masla s malinami a cernicami na bielom tanieri s vidlickou

Toto je prudko narodeninový cheesecake. Nielen pre moje najstaršie mláďatko, ale pre kohokoľvek, kto miluje arašidové maslo.

Môj prvý cheesecake som jedla na mojej prvej návšteve Ameriky v roku 2002. Bol to klasický NY cheesecake upečený doma, bol neskutočný a bol ozdobený višňami. Odvetedy „čízom“ holdujem. Jedla som ich snáď v každej americkej reštike, do ktorej som vkročila, a keď sa začali objavovať u nás na Slovensku, nepohrdla som ochutnávkou.

Avšak ten prvý mi navždy ostane v pamäti ako naj. Asi je to z nostalgie, a možno preto, že ho robila Francina, moja teta, ktorá už bohužial medzi nami nie je. Varila však fantasticky, a jej číz bol top.

Tento recept som vyskúšala len nedávno. Nepečie sa klasicky z Philadelphie s vajciami, je veľmi jednoduchý na prípravu, a zvládne ho hravo ktokoľvek. Nech vám teda chutí 🙂

Oreo cheesecake s krémom z arašidového masla

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 16 Doba prípravy a varenia: 2 hod

Suroviny

  • 200 g sušienok Oreo (zbavených krému)
  • 100 g roztopeného masla
  • 2 šľahačkové smotany
  • 2 vanilkové cukre
  • 200 g Lučiny alebo Mascarpone
  • 250 g arašidového masla
  • 150 g práškového cukru
  • šťava z 1 citróna
  • na ozdobenie: pekanové orechy, ovocie

Postup

1

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

2

Oreo sušienky zbavíme krému a rozmixujeme ich na jemnú drť.

3

Do sušienok pridáme roztopené maslo a celú dobre premiešanú zmes rukami roztlačíme do tortovej formy.

4

Vložíme piecť do rúry na cca 5 minút.

5

Počas toho, ako korpus chladne si vymiešame do tuha 2 šľahačkové smotany s vanilkovým cukrom.

6

V druhej miske zmiešame Lučinu, arašidové maslo, cukor a citrón.

7

Pridáme vymiešanú šľahačku a jemne premiešame aby vznikol konzistentný krém.

8

Krém vylejeme na vychladnutý korpus a necháme cca 2 hodiny ztuhnúť v chladničke.

9

Podávame ozdobené pekanovými orechami alebo bobuľovým ovocím.

10

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Ak sa vám zmes na korpus zdá príliš riedka, je možné ju troška pred pečením zahustiť grankom.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore