Studené jedlá

Paradajkový šalát

Najviac letný šalát je paradajkový. A bastafiglimotyka 🙂

Vždy keď sa u nás v lete grilovalo, alebo pieklo, alebo dusilo, či varilo mäsko, tak tento šalát bol ozdobou celého papkania a mlsania. Základom boli paradajky akéhokoľvek tvaru, odrody, či miery dozretia.

Keď som ho prvý krát s mojou sesternicou robila ako malá špuntica, tak sme neodhadli množstvo, lebo z toľkého nadšenia sme obrali babke celú úrodu dozretých paradajok, takže sme ten šalát jedli snáď celý týždeň. Ale keďže išlo o domáce paradajky vypestované s láskou, vôbec nám to nevadilo. Akurát sme mali konštante šakalí dych z cibule 🙂 Ale to už je iná storka!

Paradajkový šalát

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 4 Doba prípravy a varenia: 20 min

Suroviny

  • 1kg čerstvých paradajok
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • himalájska soľ
  • olivový olej
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • šťava z 1/2 citróna

Postup

1

Paradajky nakrájame na väčšie kocky a dáme do šalátovej misy.

2

Pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu.

3

Zakvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, posolíme a poriadne premiešame.

4

Pridáme petržlenovú vňať a opäť premiešame.

5

Vložíme do chladničky a necháme aspoň 15 minút oddychovať.

6

Pred podávaním šalát dobre premiešame.

7

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Ak máte radi šalotku, tak si ju môžete do šalátu pridať namiesto červenej cibule.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Žiadne komentáre

Zanechať odpoveď