Teplé jedlá

Chicken Masala Curry

Indická kuchyňa je super. Plná najrôznejších chutí a farieb. Proste nasypete do jedla všetky možné kari, garama masaly a podobné záležitosti. A vonia to dokonale!

Odkedy som bola prvý krát na „indiu“ v Ganesh Utsav (asi prvá indická reštika v BA), táto kuchyňa mi učarovala. Nehovorím, že by som indické jedlo mohla jesť furt, ale často, to áno 🙂

Jeden z asi najjednoduchších receptov indickej kuchyne vôbec je chicken masala curry (alebo kuracie masala karí, aby sme to poslovenčili :). Nezaberie vôbec veľa času (marinovanie môžete preskočiť, ak nemáte chuť čakať) a je to iba otázka hádzania korenia a prísad do panvice 😀 Ak neholdujete vyslovene pikantnému jedlu nemusíte pridávať chilli, ale bez neho to nebude ono. A na záver si pripravte riadnu dávku vody s citrónom, pretože tá sa vám bude po spráskaní tohto skvostu jednoducho žiadať!

Chicken Masala Curry

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 4 Doba prípravy a varenia: 1,5 hod.

Suroviny

  • 500 g na kocky nakrájaných kuracích pŕs
  • 1 PL strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 PL pretlačeného cesnaku
  • 0,5 PL kurkumy
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 1 biely smotanový jogurt (125 g)
  • šťava z jedného citrónu
  • kokosový olej
  • 1 PL rasce
  • 1 cibuľa
  • 1 PL červenej mletej papriky
  • 1 PL chilli
  • 1 PL garam masala
  • 1 PL mletého koriandra
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 400 ml kokosového mlieka
  • hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
  • uvarená ryža basmati

Postup

1

Nakrájané kuracie prsia zmiešame vo väčšej miske so zázvorom, cesnakom, kurkumou, soľou a smotanovým jogurtom.

2

Pridáme citrónovú šťavu, poriadne premiešame, prikryjeme a necháme v chladničke hodinu marinovať.

3

Na rozpálenom kokosovom oleji si opražíme rascu s cibuľou do skolvita.

4

Postupne pridáme červenú papriku, chilli, garam masalu a mletý koriander.

5

Pražíme cca minútu na miernom ohni aby sa vôňa pekne rozvinula.

6

Pridáme marinádu aj s kuraťom a pražíme domäkka.

7

Pridáme paradajkový pretlak, premiešame, dolejeme kokosové mlieko a necháme všetko prevrieť približne 2 minúty.

8

Kuraciu zmes servírujeme na uvarenej basmati ryži s nasekanou čerstvou koriandrovou vňaťou.

9

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Ak nemáte garam masalu, nevadí. Môžete si ju pripraviť z týchto korenín: 3 diely mletého koriandra, 3 diely rímskej mletej rasce, 3 diely mletého kardamónu, 2 diely mletého čierneho korenia, 1 diel mletého klinčeka, 1 diel mletého muškátového orecha, 1 diel mletej škorice.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Žiadne komentáre

Zanechať odpoveď