Rýchla štrúdľa lenivej gazdinky

Makovo-jablkova strudla z listkoveho cesta na tanieri.

Spraviť domáce lístkové cesto je pre mňa ako pilotovať lietadlo. Preto ak chcem zamachrovať, použijem radšej to kupované. Má veľa využití, a jedno z nich je rýýýchla štrúdľa.

Je to ozajstná štrúdľa ozajstnej lenivej gazdinky 🙂 Môžete ju naplniť višňami a makom, alebo orechami s hrozienkami, ja som zvolila alternatívu jablko-mak. Jednak preto, že sme mali veľa starších jabĺk, a jednak preto, že sa nikomu nechcelo ísť do pivnice pre višňový kompót. A keďže mám v mrazáku vždy lístkové cesto, bola to brnkačka.

Rýchla štrúdľa lenivej gazdinky

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 8 Doba prípravy a varenia: 30 min

Suroviny

  • 1 balíček lístkového cesta
  • 5 ošúpaných nastrúhaných jabĺk
  • 100 g mletého maku
  • 1 škoricový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • maslo

Postup

1

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

2

Cesto vyvaľkáme a preložíme na papier na pečenie.

3

Na vyvaľkané lístkové cesto poukladáme postrúhané jablká a posypeme škoricovým cukrom.

4

Pridáme pomletý mak a posypeme vanilkovým cukrom.

5

Štrúdľu zatočíme a zlepíme konce tak aby sa zlepený koniec dal podložiť.

6

Preložíme aj s papierom na pečenie na pekáč.

7

Vlejeme cca 3 dcl vody a vložíme piecť do rúry na približne 30 minút.

8

Po upečení ešte pokiaľ je štrúdľa horúca potrieme vrch maslom.

9

Dobrú chuť s yedlom!

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore