Spaghetti s omáčkou z pečených paprík

Spaghetti s omackou z pecenych paprik na tanieri ozdobene parmezanom a bazalkou.

Začal pôst, a preto vám ponúkam jeden z mojich nových receptov.

Možno si niekto z vás pamätá na Ajvar, taký ten pravý štipľavý, ktorý sa nosil z dovolenky pri mori. Je pravda, že aj u nás už Ajvar kúpite, ale ten pravý prímorský má proste niečo do seba. Omáčka na tieto špageti má tak trochu ajvarovú chuť, a preto mi pripomína vôňu mora, dokonca cítim ten slaný vzduch. Okéééj, už sa nekochám, pome variť 🙂

Spaghetti s omáčkou z pečených paprík

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 4 Doba prípravy a varenia: 1 hod

Suroviny

  • 2 červené papriky
  • 1 žltá paprika
  • 2 chilli papričky
  • 1 červená cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • spaghetti
  • strúhaný parmezán
  • bazalka

Postup

1

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.

2

Na plech poukladáme očistenú, umytú a na plátky nakrájanú papriku, cibuľu, chilli a strúčiky cesnaku.

3

Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a vložíme do rúry piecť približne 20 minút.

4

Kým sa pečú papriky, uvaríme si vo vriacej vode spaghetti.

5

Upečené papriky, chilli, cesnak a cibuľu rozmixujeme v mixéri. Ak je zmes príliš hustá, pridáme troška olivového oleja.

6

Na uvarené spaghetti vylejeme omáčku, a dobre premiešame.

7

Podávame so strúhaným parmezánov a bazalkou.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Ak máte radi hustejšiu omáčku, môžete na záver do nej pridať mozzarelu. Alebo si ju zjemnite smotanou, či mandľovým mliekom.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore