Sladké a pečenie

Tiramisu Tiramisu je kľúčom k svetovému mieru :)

Kocka tiramisu posypana kakaom na bielom tanieri.

Príprava 6 porcií vám zaberie 3 hodiny.

Suroviny:

500 g mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
1 PL citrónovej šťavy
150 g trstinového cukru
kakao
2 dcl silnej moka kávy
1 dcl kakaového likéru alebo rumu
200 g podlhovastých piškót (alebo 24 ks)

Postup:

Vychladenú šľahačku si vymiešame s cukrom. Keď je zmes vyšľahaná, pridáme do nej postupne mascarpone a citrónovú šťavu a jemne zašľaháme do hladkého krému. Kávu zmiešame s likérom alebo rumom a namáčame v nej polovičnú dávku piškót, ktoré postupne ukladáme do obdĺžnikovej formy (ja som použila rozmer 23×28 cm). Na piškóty vylejeme polovicu vyšľahaného krému a posypeme jemnou vrstvou kakaa. Na krém znova poukladáme namočenú druhú polovicu piškót a vylejeme na nich druhú časť krému. Posypeme kakaom. Vložíme do chladničky asponň na dve hodiny, ideálne na celú noc. Servírujeme vychladené. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Ak chcete super zdravú detskú verziu, použite bezkofeínovú káva a rumovú esenciu. Mascarpone sa dá nahradiť aj Lučinou. Fantázii sa proste medze nekladú 🙂

Cele tiramisu posypane kakaom so zrnkami kavy na bielom obruse.

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top