Vianočný kakaový likér

Vianocny kakaovy liker v stamprliku s flasou v pozadi.

Komu by sa chcelo vyrábať vaječný koňak keď vonku nasnežilo? Tento likér je jednoduchou a rýchlou alternatívou a chutí ešte lepšie 🙂

Pamätáte sa na svoje prvé lyžiarske výlety v škole? Teraz už môžem zodpovedne priznať, že LVVK (lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz) nebol nikdy o lyžovaní. Bol presne v štýle „Sneženky a machři“, kde viac ako polovica batožiny príchodzích študentov cinkala, a neboli to rolničky.

Buď to boli flaše Silvánu so spodného regálu, kadejaké broskyňové vodky, rum alebo domáce frndžalice. A keď sme sa chceli tváriť slávnostne, tak to bol falošný „vajčák“. Na jeho výrobu netreba veľa skúseností, vlastne sa nedá pokaziť. A možno si pri ňom spomeniete na svoje lyžiarske kurzy.

Vianočný kakaový likér

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 25 Doba prípravy a varenia: 2 hod

Suroviny

  • 2 konzervy sladeného kondenzovaného mlieka
  • 0,5 l rumu
  • 2 PL kakaa

Postup

1

Kondenzované mlieko dáme v konzerve variť na cca 1,5 hodiny.

2

Po uvarení ho necháme vychladiť v studenej vode, aby karamel v ňom pekne zatuhol.

3

Konzervy otvoríme, vylejeme do nádoby, pridáme rum a kakao a riadne vymiešame.

4

Likér necháme chvíľu odstáť v chladničke, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.

5

Na zdravie s yedlom!

Rada na záver

Ak nemáte radi príliš sladké likéry, pridajte viac kakaa.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore