Wafle z ovsených vločiek s domácim pribináčkom

Ovsene wafle s orieskovym maslom, domacim pribinackom a cucoriedkami s vidlickou v pozadi na bielom tanieri.

Wafle sú absolútne famózne jedlo. Vyzerajú extrémne luxusne, a vďaka waflovaču nie je z nich toľko bordelu ako pri palacinkách.

Na prvé wafle som chodievala na Račko (pre neBratislavčanov Račianske mýto), kde bol stánoček na mieste, kde je teraz trafika pri číne Panda. Bola tam kedysi aj veľká pozorovacia búdka pre fízlov, lebo Račko bolo svojho času asi najväčšou križovatkou na Slovensku 🙂 Fízli tam obchendovali a raz mi dokonca naparili pokutu, lebo som utekala krížom cez celé mýto na autobus!

No a toto za socíku imperialistické jedlo ma lákalo od mala, lebo bolo chrumkavé, vláčne, s kopou poctivej šľahačky a čokolády. I keď to vlastne bola iná obmena palaciniek, bolo to niečo nové a exotické. Nikdy som odvtedy lepšie wafle nejedla, až donedávna, keď sme si kúpili waflovač. Využívame ho relatívne často, lebo okrem klasického cesta skúšame rôzne obmeny. Jednou z nich sú wafle z ovsených vločiek. Sú ľahké a nadýchané, a s domácim pribináčkom že dovi-dopo!

Wafle z ovsených vločiek s domácim pribináčkom

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 10 Doba prípravy a varenia: 30 min

Suroviny

  • Na wafle:
  • 200 g zmäknutého masla
  • 150 g brezového alebo kokosového cukru
  • 4 vajcia
  • 120 g kyslej smotany alebo hustej zakysanky
  • 1 ČL rumu
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g ovsených vločiek
  • štipka soli
  • Na domáci pribináčik:
  • 150 g mäkkého plnotučného jemného tvarohu
  • 80 g kyslej smotany
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • 1 PL agáve
  • Ovocie na ozdobenie, domáca nutela alebo orieškové maslo

Postup

1

Waflovač rozohrejeme podľa návodu.

2

V miske si vymiešame vajcia s cukrom, pridáme maslo, kyslú smotanu alebo zakysanku a rum.

3

Poriadne premiešame a pridáme soľ, polovicu múky a polovicu ovsených vločiek.

4

Zmes premiešame a vysypeme do nej zvyšok múky a vločiek.

5

Každú waflu opekáme približne 4 až 5 minút do zlatova.

6

Domáci pribináčik pripravíme zmiešaním tvarohu, smotany, citrónovej kôry a agáve.

7

Po vybratí a jemnom vychladnutí wafle ozdobíme domácou nutelou alebo orieškovým maslom, pridáme domáci pribináčik a dozdobíme ovocím.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Najlepšie orieškové maslo je od Pure Nuts arašidy a kokos 😀

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore