Teplé jedlá

Žaňdoškine cestoviny

Zandoskine cestoviny na sedom tanieri s parmezanom a bazalkou na drevenom podnose

Talianska kuchyňa má množstvo farieb a vôní. Je zakaždým iná, ale špecificky chutná, no proste tutti frutti 🙂

Moja kamarátka Žaňďoška (ako ju familiárne volajú moje detváky) strávila istý čas v Taliansku, kde pochytala také kulinárske móresy, že dovi-dopo 🙂 Varí úplne skvele, a jeden z receptov, ktorý ma naučila sú práve tieto cestoviny.

Roky rokúce ich varievam v priemere aspoň dva krát do mesiaca, a nikdy sme sa ich neprejedli. Okrem toho som už tento recept posunula toľkým ďalším kuchtíkom, že by som za to mala už množstevný rabat 🙂

Na ich prípravu používam zásadne penne, keďže si to moji stravníci priam vyžadujú. Mohla by som použiť aj fusilli, farfalle alebo rigatoni, ale nechcem ich dráždiť 🙂

Žaňdoškine cestoviny

Vytlačiť recept
Množstvo porcií: 8 Doba prípravy a varenia: 30 min

Suroviny

  • 1 balík cestovín penne (500 g)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká mrkva
  • hrsť kukurice (mrazenej alebo sterilizovanej)
  • olivový olej
  • soľ
  • pizza korenie
  • 1 plechovka alebo krabička pasírovaných paradajok
  • 1 šľahačková smotana
  • grana padano

Postup

1

Cestoviny uvaríme v osolenej vode s pár kvapkami olivového oleja.

2

Medzitým si najemno nastrúhame mrkvu a cesnak.

3

Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom opražíme kukuricu a pridáme nastrúhanú mrkvu s cesnakom.

4

Zmes okoreníme, posolíme, a zalejeme pasírovanými paradajkami.

5

Privedieme do varu a varíme na miernom ohni cca 10 minút.

6

Do zmesi prilejeme šľahačkovú smotanu, a keď zmes zovie, odstavíme ju z ohňa.

7

Cestoviny zlejeme a vsypeme ich do pripravenej omáčky.

8

Necháme prikryté cca 5 minút, aby sa chuť omáčky pekne "zašprajcovala" do cestovín.

9

Podávame s nastrúhaným grana padano syrom.

10

Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver

Ak nemáte grana padano, najlepšie sa hodí ako náhrada suchý kozí syr.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Žiadne komentáre

Zanechať odpoveď