Zapekaný karfiol Gastrošampión

Zapekany karfiol

Príprava 4 porcií vám zaberie 40 minút.

Suroviny:

1 stredná hlavička čerstvého karfiolu
hrudka masla
1 šľahačková smotana
2-3 vajcia
soľ
hrsť strúhaného parmezánu

Postup:

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Zapekaciu misu si vymastíme maslom. Karfiol očistíme, a podelíme na drobné ružičky. Poukladáme do zapekacej misy tak, aby karfiol tvoril jednu vrstvu. Posolíme podľa potreby. Posypeme nastrúhaným parmezánom. V malej miske si rozmiešame smotanu s vajíčkami a polejeme touto zmesou karfiol. Vložíme do rúry a pečieme cca 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom, cviklou, alebo varenými zemiakmi s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Takto isto si môžete pripraviť aj brokolicu. Tá má ale tuhšie nožičky, a preto je dobré ich úplne odrezať, alebo sa pripraviť na chrumkavý zážitok.

Zapekany karfiol detail

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore