Zázvorníky Chutné aj bez medu

Zazvorniky s cecinou

Príprava asi 45 kúskov vám zaberie 45 minút.

Suroviny:

420g hladkej múky
soľ
1 PL strúhaného zázvoru alebo zázvoru v prášku
1 PL mletej škorice
1/2 ČL strúhaného muškátového orieška
3/4 ČL drveného klinčeka
1 prášok do pečiva
1 vajce
170 g zmäknutého masla
110 g hnedého cukru
170 g melasy

Postup: 

V miske si zmiešame najprv suché ingrediencie: preosiatu múku, soľ, zázvor, škoricu, muškátový orech, drvený klinček a prášok do pečiva. Odložíme nabok. V druhej miske si vymiešame maslo s cukrom cca 2 minúty. Potom pridáme vajce a melasu a miešame ďaľsích asi 5 minút kým nie je zmes kompaktná. Pridáme múčnu zmes a vymiesime hladké cesto. Vložíme do sáčku alebo zabalíme do fólie a vložíme na 2 hodiny (ideálne na celú noc) do chladničky.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pekáče si vyložíme papierom na pečenie. Vychladené cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske na približne 3-5 mm hrúbku. Vykrojené zázvorníky pečieme 8-10 minút. Upečené sú na dotyk mäkké ako perníky. Môžeme ozdobiť zmesou z práškového cukru (200g) a citrónovej šťavy (2-3 PL). Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Ak máte radi výraznú perníkovú chuť, môžete prášok do pečiva nahradiť práškom do perníka.

Zazvorniky zdobene na bielej tacke s cecinou.
Skorica, klinceky a badian koreniny ktore su vhodne na zazvorniky.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore