Tento recept som chcela už veľmi dávno vyskúšať. Je to veľmi rýchla tortička, ktorá sa pečie v parnom kúpeli. Sama som bola prekvapená, aká je rýchla a lahodná.
Použila som na ňu horkú čokoládu s vysokým podielom kakaa (až 92%), preto som do nej musela pridať brezový cukor. Ak však použijete obyčajnú varovú, nebude ju potrebné dosládzať. Bola hotová skutočne rýchlo, a jediné, čo nám k nej chýbalo bola vanilková zmrzlina 🙂

Čokoládová torta bez múky
Ingredients
- 8 vajec
- 450 g čokolády na varenie
- 260 g masla
- 2 PL brezového cukru (iba pre tých, ktorí majú radi sladšie)
- bobuľové ovocie na ozdobenie
Instructions
Rúru si predhrejeme na 150 stupňov.
Malú (cca 20 cm v priemere) formu na tortu si vymastíme olejom, a na spodok uložíme papier na pečenie. Obalíme ju celú alobalom tak, aby sme uzatvorili hlavne spodok.
Maslo a čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.
Dobre premiešame, a necháme vychladnúť.
Medzitým si vymiešame vyjcia spolu s cukrom (ak ho použijete) do peninsta.
Vychladnutú čokoládovú zmes postupne primiešavame do vajec, až nám vznikne hustejšie cesto.
Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy, ktorú celú vložíme do väčšej uzatvorenej tortovej formy a do nej vlejeme vriacu vodu. Buďte veľmi opatrní, aby voda nepretiekla do malej formy, v ktorej je cesto.
Tortičku pečieme cca 20-25 minút.
Po upečení tortu necháme vychladnúť, a vyberieme z formy. Ak by tuho držala, je dobré ju uvoľniť po krajoch nožíkom namočeným v horúcej vode.
Podávame s bobuľovým ovocím, alebo vanilkovou zmrzlinou.
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Tortičku príliš neprepečte, lebo bude suchá. Je lepšie ju vybrať aj skôr, cca po 20 minútach ak je na povrchu už upečená krusta. V teplom kúpeli sa torta ešte mimo rúru troška dopečie.