Hrnčekové koláče sú moje obľúbené. Je to najjednoduchšie pečenie. Ak máte radi čokoládové koláče s čokoládou, pripravte sa, ide sa piecť, že sa vám až hrče za ušami urobia!
Pamätáte, ako som písala o kolegyni, vďaka ktorej som sa naučila plno bezlepkových koláčov? Napríklad tento citrónový s kokosovou posýpkou. Táto kolegyňa volá svoju maminu Džaira 🙂 Už si ani nepamätám, ako to vzniklo, ale je to veľmi milé. Jej „Džaira“ má kopu skvelých receptov, a jedným z nich je tento superčokoládový koláč. Ak si ho upečiete napríklad na Valentína, bude určite potešením pre vašich milovaných viac ako kupovaná bomboška.

Džairin čokoládový koláč plný lásky
Ingredients
- Korpus:
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka oleja
- 1 šálka granka
- 3/4 šálky kryštáľového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 5 vajec
- 1 šálka uvarenej kávy
- Poleva:
- 2 sladké šľahačkové smotany
- 3 čokolády na varenie
Instructions
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme olej a vajcia a všetko poriadne premiešame.
Zmes vylejeme na vopred vymastený a vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme 20 minút.
Počas pečenia si uvaríme šalku kávy, ktorú vylejeme na upečený koláč ihneď po vybratí z rúry.
Francúzsky krém si pripravíme tak, že na miernom ohni v hrnci zmiešame smotanu a na kúsky nalámanú čokoládu. Zmes miešame a varíme do úplného roztopenia čokolády v smotane.
Uvarený krém vylejeme na koláč a schladíme.
Podávame vychladený s ovocím alebo so šľahačkou.
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Ak máte väčší hrnček, môže sa vám zdať že zmes pripravená na vyliatie do pekáča je príliš hustá. Pridajte jedno alebo dve vajíčka.