Džairin čokoládový koláč plný lásky

Čokoládový koláč s polevou z čokoládového francúzskeho krému na tanieri s jahodami.

Hrnčekové koláče sú moje obľúbené. Je to najjednoduchšie pečenie. Ak máte radi čokoládové koláče s čokoládou, pripravte sa, ide sa piecť, že sa vám až hrče za ušami urobia!

Pamätáte, ako som písala o kolegyni, vďaka ktorej som sa naučila plno bezlepkových koláčov? Napríklad tento citrónový s kokosovou posýpkou. Táto kolegyňa volá svoju maminu Džaira 🙂 Už si ani nepamätám, ako to vzniklo, ale je to veľmi milé. Jej “Džaira” má kopu skvelých receptov, a jedným z nich je tento superčokoládový koláč. Ak si ho upečiete napríklad na Valentína, bude určite potešením pre vašich milovaných viac ako kupovaná bomboška.

Džairin čokoládový koláč plný lásky

Serves: 36
Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • Korpus:
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka granka
  • 3/4 šálky kryštáľového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 vajec
  • 1 šálka uvarenej kávy
  • Poleva:
  • 2 sladké šľahačkové smotany
  • 3 čokolády na varenie

Instructions

1

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

2

Zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme olej a vajcia a všetko poriadne premiešame.

3

Zmes vylejeme na vopred vymastený a vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

4

Počas pečenia si uvaríme šalku kávy, ktorú vylejeme na upečený koláč ihneď po vybratí z rúry.

5

Francúzsky krém si pripravíme tak, že na miernom ohni v hrnci zmiešame smotanu a na kúsky nalámanú čokoládu. Zmes miešame a varíme do úplného roztopenia čokolády v smotane.

6

Uvarený krém vylejeme na koláč a schladíme.

7

Podávame vychladený s ovocím alebo so šľahačkou.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Ak máte väčší hrnček, môže sa vám zdať že zmes pripravená na vyliatie do pekáča je príliš hustá. Pridajte jedno alebo dve vajíčka.

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top