Fit rezeň Odporne zdravá hydina

3 fitrezne z morcacieho masa na bielej porcelanovej tacke

Príprava 6 porcií vám zaberie 45 minút.

Suroviny:

600 g kuracích alebo morčacích pŕs
50 g strúhanky
10 g oleja (kokosový alebo olivový) na vymastenie plechu
180 – 200 g paradajkovej omáčky
140 g mozzarelly light alebo iného light strúhaného syra
hrsť petržlenovej vňate alebo bazalky
himalájska soľ

Postup:

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Plech si vymastíme olejom. Mäso nakrájame na tenké plátky, posolíme a chvíľu necháme odpočívať. Zatiaľ si nakrájame syr na plátky, alebo nastrúhame na hrubšom strúhadle. Rezne mäsa obaľujeme v strúhanke a ukladáme na vymastený plech. Obalené potom potrieme paradajkovou omáčkou, posypeme petržlenovou vňatou alebo bazalkou. Navrch poukladáme plátky syra alebo posypeme nastrúhaným syrom. Mäso zapekáme cca 30 minút, dlhšie zapekanie spôsobí, že bude suché. Podávame so šalátom a basmati ryžou. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Aby sa pekáč moc nezabrýzgal doporučujem použiť alobal, ktorý potrieme olejom. Čistá prácička 🙂

Prisady na fit rezen: mozzarella, paradajkova omacka a petrzlenova vnat.

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top