Fritatky sú veľmi jednoduché a rýchle jedlo. Ak sú z korenistej tekvice hokkaido, máte zaručenú skvelú večeru.
Fritatky som už robila z kadečoho. Spomínam si na svoje prvé, cukinové, ktoré robievala moja teta v Banskej Štiavnici, bolo v nich toľko cesnaku, že sme mali o dobrú imunitu a šakalí dych postarané na dosť dlho 🙂
Nuž a tak som si povedala, že pokiaľ sa dajú robiť z cukiny, alebo z mrkvy, dajú sa robiť aj z hokkaido. Navyše sme si k nim dali aj výborný kôprový dip, ktorý je skvelou náhradou majonézy.

Fritatky z tekvice hokkaido
Ingredients
- Fritatky:
- 6 PL nahrubo nastrúhanej tekvice hokkaido
- 2 vajcia
- 1 PL tapiokovej múky
- 1 PL pohánkovej múky
- soľ
- tymián
- mleté čierne korenie
- strúčik cesnaku
- kokosový olej
- Dip:
- 1 biely probiotický jogurt
- 1 PL sekaného kôpru
- 1 ČL citrónovej šťavy
- štipka soli
Instructions
Tekvicu, vajcia, a múky vymiešame spolu do pevnej kaše.
Osolíme a okorením dľa chuti a pridáme tymián. Dobre premiešame.
Fritatky pražíme na panvici na lievance na kokosovom oleji z oboch strán do zlata.
Dip si pripravíme zmiešaním jogurtu, kôpru, citrónovej šťavy a soli.
Keď sú fritatky hotové, podávame s dipom, alebo čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Tieto fritatky sa výborne hodia aj ako príloha napr. k rybe.