Teplé jedlá

Fritatky z tekvice hokkaido

Fritatky z tekvice hokkaido s koprovym dipom na tanieri s vidlickou

Fritatky sú veľmi jednoduché a rýchle jedlo. Ak sú z korenistej tekvice hokkaido, máte zaručenú skvelú večeru.

Fritatky som už robila z kadečoho. Spomínam si na svoje prvé, cukinové, ktoré robievala moja teta v Banskej Štiavnici, bolo v nich toľko cesnaku, že sme mali o dobrú imunitu a šakalí dych postarané na dosť dlho 🙂

Nuž a tak som si povedala, že pokiaľ sa dajú robiť z cukiny, alebo z mrkvy, dajú sa robiť aj z hokkaido. Navyše sme si k nim dali aj výborný kôprový dip, ktorý je skvelou náhradou majonézy.

Fritatky z tekvice hokkaido

Serves: 8
Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • Fritatky:
  • 6 PL nahrubo nastrúhanej tekvice hokkaido
  • 2 vajcia
  • 1 PL tapiokovej múky
  • 1 PL pohánkovej múky
  • soľ
  • tymián
  • mleté čierne korenie
  • strúčik cesnaku
  • kokosový olej
  • Dip:
  • 1 biely probiotický jogurt
  • 1 PL sekaného kôpru
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • štipka soli

Instructions

1

Tekvicu, vajcia, a múky vymiešame spolu do pevnej kaše.

2

Osolíme a okorením dľa chuti a pridáme tymián. Dobre premiešame.

3

Fritatky pražíme na panvici na lievance na kokosovom oleji z oboch strán do zlata.

4

Dip si pripravíme zmiešaním jogurtu, kôpru, citrónovej šťavy a soli.

5

Keď sú fritatky hotové, podávame s dipom, alebo čerstvou zeleninou.

6

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Tieto fritatky sa výborne hodia aj ako príloha napr. k rybe.

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top