Niet nad rýchle cestovinové recepty. Tento je jedným z nich. A stačia vám na neho iba 4 ingrediencie!
Inšpiráciou na tento recept mi boli podobné špagety z programu „S Italem v kuchyni“. Mám rada rýchle cestovinové recepty, pretože ma častokrát zachránia pred tým, aby som v zúfalstve obmedzeného času na varenie siahla po niečom polotovarovom (no pfuj!). A je to aj pre to, že „pastu“ moje detváky milujú v akejkoľvek forme.
Tieto fusilli sú oslavou talianskej kuchyne. Doslova. Sú v národných farbách Talianska a keď si k nim nasrvírujete ľahké biele vínko, alebo „prosečko“, budete sa cítiť akoby ste boli v Toskánsku 🙂

Fusilli tricolore
Ingredients
- Balíček vaječných cestovín fusilli (alebo čerstvých cestovín fusilli)
- 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Soľ
- Sušené paradajky
- Mozarella bufalla
- Hrsť čerstvých špenátových listov
- Grana padano alebo iný syr parmezánoveho typu
- Bazalka na zdobenie
Instructions
Fusilli si uvaríme v osolenej vode s kvapkou olivového oleja podľa návodu.
Na rozpálenom olivovom oleji (na varenie) si osmahneme nadrobno nasekaný cesnak a nadrobno nasekané sušené paradajky a restujeme cca minútku.
Pridáme špenátové listy, posolíme a rýchlo špenát iba sparíme.
Vmiešame uvarené fusilli a ešte minútku - dve restujeme, aby sa chute spojili.
Odstavíme z ohňa, servírujeme do hlbokých tanierov, a navrch tesne pred konzumáciou rozložíme mozzarellu a bazalku a posypeme najemno nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Množstvo jednotlivých ingrediencií naschvál neuvádzam, pretože každý si zvolí hustotu podľa svojej vlastnej chuti.