Hrnčekový perník od Janka a Marienky

Pernikovy kolac s ovocim a matou.

Príprava 24 porcií vám zaberie 1 hodinu.

Suroviny:

3 poháre hladkej múky
2 poháre kryštálového cukru
1 čokoládový puding
1 prášok do perníka
1 vanilkový cukor
2 PL kakaa
2 poháre mlieka
1 pohár olej
1 vajce
maslo a polohrubá múka na plech
ovocie, oriešky alebo horká čokoláda na posypanie

Postup:

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Plech si vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Najprv zmiešame v miske všetky suché ingrediencie: múku, cukor, vanilku, puding, prášok do perníka a kakao. Dobre premiešame a pridáme mlieko, olej a vajíčko. Ručným mixérom alebom metličkou vymiešame na hladké cesto, ktoré vylejeme na plech. Posypeme kyslým ovocím, nasekanými orieškami alebo čokoládou. Pečieme cca 35 – 45 minút. Koláč je upečený, keď sa jemne odlepujú okraje od plechu, alebo keď pichneme do neho špáradlo a je suché. Servírujeme s čerstvou šľahačkou. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Najlepšie ovocie na tento koláč sú ríbezle, alebo marhule. Ďalej sú dobré vlašské orechy a horká čokoláda, ktorá má vyšší podiel kakaa. Hrnček, ktorý používame ako odmerku by mal mať minimálne 2 dcl.

Detailny zaber na rez pernikoveho kolaca

Maliny a cucoriedky s matou v bielej miske

Ingrediencie na pernikovy kolac.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore