Jablková šarlotka Jednoduchšie to už nejde

Jablkova sarlotka kusky na zelenych tanieroch s drevenymi vidlickami.

Príprava 12 porcií vám zaberie 15 minút a pečenie 45 minút.

Suroviny:

5-6 kyslých (ideálne zelených) jabĺk
150 g práškového cukru
4 vajcia
150 g hladkej špaldovej múky
mletá škorica
vanilkový cukor
orech masla na vymastenie formy
1 PL polohrubej múky na vysypanie formy
hrsť nasekaných mandlových lupienkov
práškový cukor na ozdobenie

Postup: 

Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Tortovú formu (alebo širokú formu na toastový chlieb) si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Jablká ošúpeme, zbavíme ich jaderníkov a pokrájame ich do formy na malé kúsky. Posypeme ich škoricou a vanilkovým cukrom.
Vajcia vymiešame s práškovým cukrom dopenista a nakoniec do zmesi zamiešame múku. Cesto vylejeme na jablká do formy, posypeme nasekanými mandľovými lupienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne 45 minút, alebo pokiaľ nie je povrch ružovo chrumkavý. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Šarlotka je najlepšia vychladená s kyslou smotanou.

Jablkova sarlotka cela upecena v sklenenej forme s vrubkovanymi okrajmi s par kuskami celej skorice.

Jablkova sarlotka dva tortove kusky na zelenych tanieroch zboku s drevenymi vidlickami a par kusakmi skorice.

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore