Teplé jedlá

Jednoduchá a rýchla batátová polievka

Kremova batatova polievka v tanieri na drevenej podlozke s bazalkou a kyslou smotanou

Krémové polievky sa prakticky nedajú pokaziť. Môžete mixovať takmer akúkoľvek zeleninu, táto batátová je len zo sladkých zemiakov a mrkvy. Je jednoduchá, rýchla a chutná.

Keď som dostala MioMat, mixovali sme na skúšku takmer všetko. A takto vznikla jedna rýchla, jednoduchá, chutná a sýta batátová polievka.

Jednoduchá a rýchla batátová polievka

Serves: 15
Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 4 stredne veľké mrkvy
  • 2 veľké batáty
  • 1 ČL nastrúhaného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • orech masla
  • kyslá smotana
  • bazalka

Instructions

1

Batáty aj mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

2

V hrnci rozohrejeme olivový olej, na ktorom opražíme najemno nasekaný cesnak.

3

Pridáme batáty a mrkvu, posolíme a chvíľu restujeme.

4

Pridáme zázvor, zalejeme vodou, a necháme zovrieť.

5

Necháme jemne vrieť dokým mrkva aj batáty nie sú mäkké.

6

Potom rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a dochutíme maslom a soľou.

7

Podávame s kyslou smotanou a bazalkou.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Ak chcete mať polievku čo najskôr hotovú, pokrájajte mrkvu na veľmi malé kúsky, lebo batáty sa rozvaria oveľa rýchlejšie.

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top