Teplé jedlá

Krevety na karí Bubba-Gump style

Krevety na kari s basmati ryzou

Príprava 4 porcií vám zaberie 30 minút.

Suroviny:

500 g kreviet
400 g uvarenej ryže basmati (v pare alebo podľa návodu)
400 ml kokosového mlieka alebo kokosovej smotany
1 PL karí
štipka soli
hrsť nasekanej čerstvej bazalky alebo koriandrovej vňate
1 čili paprička alebo 1 ČL pálivej čili omáčky
4 strúčiky cesnaku
1 celá limetka
1 stredne veľká šalotka
2 PL medu (alebo sirupu agáve)
2 PL masla

Postup:

Ryžu uvaríme v pare, alebo podľa návodu. Odložíme na teplé miesto. Na miernom ohni na panvici si rozohrejeme maslo na ktoré pridáme krevety a opekáme prudko z oboch strán, aby boli krevety chrumkavé.
Opečené krevety vyberieme z výpeku a odložíme. Do výpeku vložíme najemno nasekanú šalotku a cesnak. Necháme minútku popražiť a posypeme karí korením. Premiešame. Zalejeme kokosovým mliekom, alebo kokosovou smotanou, a necháme prevrieť minútku-dve na miernom ohni. Pridáme šťavu z limetky, med (alebo agáve), jemne posolíme a nakoniec pridáme nasekané čili, alebo čili omáčku. Necháme opätovne jemne prevrieť cca minútu. Dochutíme podľa potreby. Nakoniec do omáčky vložíme krevety a necháme prevrieť. Pridáme bazalku alebo koriander. Servírujeme s ryžou. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Ak sa rozhodnete pre verziu s kuraťom je dobré ak použijete stehná, lebo sú viac šťavnaté ako kuracie prsia. Po tých by vás sušilo 🙂

Krevety na kari v ruke

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top