Príprava 24 porcií vám zaberie 1 hodinu.
Suroviny:
3 vajcia
2 hrnčeky trstinového cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
2 hrnčeky mlieka
1 hrnček nepomletého maku
1 hrnček oleja
1 prášok do pečiva
ovocie na ozdobenie
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plech si vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou, aby sa koláč pri pečení o plech neprilepil. Vajcia vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme postupne olej, múku, mlieko, prášok do pečiva a mak. Vymiešanú zmes vylejeme na plech a dozdobíme ovocím. Pečieme 35-45 minút. Makovec je upečený, keď sa kraje jemne odlepujú od plechu a na povrchu je krásne zlatohnedý. Podávame s jogurtom, šľahačkou, alebo len tak 🙂 Dobrú chuť s yedlom!
Rada na záver: Čím čerstvejší mak máte, tým lepšie. Mak, ktorý je už staršieho dáta zvykne pri tepelnej úprave zhorknúť. Preto si dávajte pozor na dátum spotreby.