Keď som objavila raw koláčiky, tak moje mlsanie dostalo úplne iný rozmer. Majú ich dokonca radi aj detváky. A čo by to bolo za YEDLO, kebyže vám ako prvý raw neponúknem makový?
Prvé raw koláče som ochutnala vďaka Frangipani Vitality Bar. Robia ich naozaj skvele! A keďže sme si na nich vypestovali vcelku slušnú závislosť, rozhodla som sa ich robiť doma, nielen z ekonomických ale aj časových dôvodov. A makový je náš najobľúbenejší 🙂
Kešu si na noc namočíme do vody. Na druhý deň vymiešame vo food procesore pomleté orechy a ďatle. Túto zmes vysypeme a rukami utlačíme na spodok tortovej formy a vložíme do chladničky. Vo food procesore posekáme cez noc namočené a zliate kešu. Zmes by mala mať kašovitú konzistenciu. Do kešu pridáme mak, agáve, roztopený a vychladnutý kokosový olej a citrónovú kôru. Dobre premiešame, a vylejeme na korpus. Znova vložíme do chladičky. Nad parou si roztopíme čokoládu, a do nej postupne vmiešame metličkou kokosovú smotanu. Čokoládovú polevu vylejeme na tortu a znova vložíme do chladničky aspoň na hodinu. Podávame s ovocím alebo opraženými mandľovými lupienkami. Dobrú chuť s yedlom! Ďatle v korpuse môžete nahradiť aj namočenými hrozienkami, alebo figami.Makový raw koláčik
Ingredients
Instructions
Notes