Toto predjedlo je tak luxusné a zároveň jednoduché, že ho budete servírovať nielen v bielych rukavičkách, ale baliť si ho aj do turistického ruksaku.
Marmeláda sa dá robiť nielen z ovocia, ale aj zeleniny. Táto konkrétne je z červenej kapusty. Nezabudnite, že základom su kvalitné čerstvé suroviny, bylinky a červené víno. Budete si ju môcť šmakovať nielen na hriankach, ale aj s bryndzou alebo feta syrom. Nezabudnite posypať jemne opraženými vlašskými orechami 🙂

Marmeládový konfit z červenej kapusty
Ingredients
- 500 g najemno nakrájanej červenej kapusty
- 1 malá červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 3 PL olivového oleja
- 1 vetvička tymiánu
- 1 malý bobkový list
- 1 klinček
- 4 PL javorového sirupu
- himalájska soľ
- mleté čierne korenie
- 125 ml červeného vínneho octu
- 250 ml kvalitného červeného vína
Instructions
Na oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridáme nakrájanú červenú kapustu a prudko restujeme, kým zmes nezosklovatie.
Pridáme bylinky, soľ, korenie, javorový sirup a restujeme ešte pár minút, kým sa zmes jemne nezahustí.
Potom stiahneme plyn a na miernom ohni necháme cca 20 minút, aby sa vyvarila celá šťava a utvorila sa marmeládová konzistencia.
Následne prilejeme vínny ocot a víno, a necháme na miernom ohni prevariť ďaľších cca 20 minút.
Konfit je hotový, keď sa takmer všetka tekutina vyvarí a na kapuste ostáva marmeládový obal.
Servírujeme studené s bryndzou alebo feta syrom s posýpkou nasekaných opečených vlašských orechov.
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Celú zmes si môžete natrieť aj na hrianku, alebo toast. Môžete ju aj zohriatu podávať ako prílohu k pečenej hydine.