Sladké a pečenie

Mramorová bábovka pre nedeľné popoludnie s kakaom

Upecena mramorova babovka s vykrojenym kuskom.

Bábovka je synonymom nedeľných popoludní s kakavkom u babky. Keď rozvoniava po celom dome, a vy si musíte brať ďaľší a ďaľší kúsok, kým sa bábovka nezje.

Príprava bábovky je jednoduchá a krátka, troška ťažšie je to s formou. Keď sa vám nechce vymazávať formu a vysypávať múkou (čo je základný predpoklad, aby sa cesto nelepilo), tak do formy jednoducho vylejte trošku oleja, aj to postačí. Bábovku môžete pripraviť obyčajnú, ale aj dvojfarebnú s prímesou kakaa, použiť na ňu rôzne polevy, alebo ozdoby. Aj keď sa vám trošku pripáli, je stále skvelá!

Mramorová bábovka pre nedeľné popoludnie s kakaom

Serves: 16
Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • 5 vajec
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice teplej vody
  • 5 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 5 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 1 polievková lyžica kakaa

Instructions

1

Oddelíme žĺtka od bielok do dvoch samostatných misiek.

2

K bielkam pridáme štipku soli a vyšľaháme z nich pevný sneh.

3

K žĺtkam pridáme cukor, vodu, olej a vymiešame ich.

4

K vymiešaným žĺtkam pridáme prášok do pečiva, múku a vyšľahané bielka.

5

Jemne premiešame, aby sa všetky časti dobre spojili.

6

Polovicu zmesi vylejeme do vymastenej a vymúčenej formy.

7

Do zvyšnej zmesi pridáme polievkovú lyžicu kakaa a opäť premiešame.

8

Kakaovú zmes vlejeme po celom obvode bábovkovej formy.

9

Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 30 minút.

10

Upečenú bábovku necháme vo forme vychladnúť, a až potom ju vyklopíme.

11

Posypeme práškovým cukrom, alebo ľubovoľnou polevou.

12

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Na upečenie dokonalej bábovky potrebujete bábovkovú formu. Začiatočníci však môžu začať s úplne obyčajným plechom 🙂

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top