Napchaté kura S hríbikmi a syrom

Príprava 4 porcií vám zaberie 1,5 hodiny.

Suroviny:

4ks kuracích pŕs
1 stredne veľká cibuľa
olej (kokosový alebo olivový)
200 g šampioňónov
60 g strúhaného syra (gouda alebo eidam)
hrsť petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie

Postup:

Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Cibuľu si nakrájame najemo. Hríby umyjeme, odrežeme nožičky a nakrájame na drobné kocky. Na oleji si opražíme cibuľku dosklovita a pridáme nakrájané hríby. Necháme dusiť kým pustia šťavu. Potom posolíme, pokoreníme a necháme dusiť cca 10 minút, kým sa voda odparí. Na konci pridáme hrsť čerstvej petržlenovej vňate. Plnku odstavíme a necháme chladnúť.
Kuracie prsia pozdĺžne rozrežeme na “kapsu”, otvoríme a jemne rozklepeme. Kapsy naplníme hríbovou zmesou a posypeme syrom. Okraje sklepeme, aby sa zmes počas pečenia nevysypala a posolíme z oboch strán. Na panvicu, na ktorej sme pražili hríby pridáme olej a zprudka opražíme naplnené kura z oboch strán. Potom ho vložíme do zapekacej misy, a polejeme výpekom z panvice (je možné doliať vodu, aby bolo viac šťavy. Kura pečieme 45 minút v zatvorenej zapekačke, potom odkryjeme a necháme ešte 10 minút zapekať. Podávame so šalátom a ryžou. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Takto isto si môžete pripraviť aj iné plnky. Veľmi chutné sú napríklad kombinácie mozzarelly, paradajok a bazalky, alebo špenátu a fety.

Sampionova plnka dusena na cibulke s petrzlenovou vnatou.
Plnene kura hribikmi a syrom s ryzou a salatom na bielom tanieri.

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top