Studené jedlá

Paradajkový šalát Najlepší. A bastafiglimotyka :)

Paradajkovy salat na miske s petrzlenom

Príprava 4 porcií vám zaberie 20 minút.

Suroviny:

1kg čerstvých paradajok
1 väčšia červená cibuľa
himalájska soľ
olivový olej
hrsť nasekanej petržlenovej vňate
šťava z 1/2 citróna

Postup: 

Paradajky nakrájame na väčšie kocky a dáme do šalátovej misy. Pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Zakvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, posolíme a poriadne premiešame. Pridáme petržlenovú vňať a opäť premiešame. Vložíme do chladničky a necháme aspoň 15 minút oddychovať. Pred podávaním šalát dobre premiešame. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Ak máte radi šalotku, tak si ju môžete do šalátu pridať namiesto červenej cibule.

Suroviny na paradajkovy salat na tanieri: paradajky a cervena cibula.

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top