Bryndza je vôňa Slovenska. A čo by z nej bolo lepšie ako pomazánka?
V našej dedinke Važec je biodružstvo, ktoré chová kravky, ovce, a vyrába tie najlepšie slovenské mňamky pod slnkom. Zákvas, žinčicu, syry, pareničky, maslo, a najmä bryndzu 🙂 Na tú pravú májovú si treba ešte chvíľku počkať, ale už teraz sa mi na ňu zbiehajú slinky.
Zatiaľ si kupujeme tú, ktorú vyrábajú pol na pol z kravského a skladovaného ovčieho mlieka, a najviac z nej máme radi pomazánku na čerstvom kváskovom chlebíku. Skúste tento jednoduchý recept, máte ju hotovú raz dva 🙂

Poctivá bryndzová pomazánka
Ingredients
- 125 g bryndze
- 125 g masla
- červená mletá paprika
- soľ
- hrsť nasekanej cibule
- 2 vajíčka uvarené natvrdo
- plnotučná horčica
- petržlenová vňať
- pažítka
Instructions
Zmäknuté maslo a bryndzu vymiešame spolu so štipkou soli a mletou červenou paprikou.
Do zmesi pridáme najemno nakrájané vajíčka natvrdo a čajovú lyžičku horčice.
Znova premiešame.
Dochutíme petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.
Servírujeme na chlebíku, alebo toastoch.
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Brynzovú pomazánku môžete servírovať aj ako aristokrati 🙂 Vydlabte striedku z čerstvej bagety alebo rožkov, a natlačte namiesto nej bryndzovú pomazánku. Vložte na 30 minút do chladničky, vyberte a nakrájajte na koliečka. Dozdobte syrom, alebo hroznom a máte luxusné jednohubky 🙂