Studené jedlá

Poctivá bryndzová pomazánka

Brynzdova pomazanka na tanieri s oranzovou servitkou, ozdobena bazalkou, cervenou paprikou a nakrajanymi redkvickami

Bryndza je vôňa Slovenska. A čo by z nej bolo lepšie ako pomazánka?

V našej dedinke Važec je biodružstvo, ktoré chová kravky, ovce, a vyrába tie najlepšie slovenské mňamky pod slnkom. Zákvas, žinčicu, syry, pareničky, maslo, a najmä bryndzu 🙂 Na tú pravú májovú si treba ešte chvíľku počkať, ale už teraz sa mi na ňu zbiehajú slinky.

Zatiaľ si kupujeme tú, ktorú vyrábajú pol na pol z kravského a skladovaného ovčieho mlieka, a najviac z nej máme radi pomazánku na čerstvom kváskovom chlebíku. Skúste tento jednoduchý recept, máte ju hotovú raz dva 🙂

Poctivá bryndzová pomazánka

Serves: 30
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 125 g bryndze
  • 125 g masla
  • červená mletá paprika
  • soľ
  • hrsť nasekanej cibule
  • 2 vajíčka uvarené natvrdo
  • plnotučná horčica
  • petržlenová vňať
  • pažítka

Instructions

1

Zmäknuté maslo a bryndzu vymiešame spolu so štipkou soli a mletou červenou paprikou.

2

Do zmesi pridáme najemno nakrájané vajíčka natvrdo a čajovú lyžičku horčice.

3

Znova premiešame.

4

Dochutíme petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.

5

Servírujeme na chlebíku, alebo toastoch.

6

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Brynzovú pomazánku môžete servírovať aj ako aristokrati 🙂 Vydlabte striedku z čerstvej bagety alebo rožkov, a natlačte namiesto nej bryndzovú pomazánku. Vložte na 30 minút do chladničky, vyberte a nakrájajte na koliečka. Dozdobte syrom, alebo hroznom a máte luxusné jednohubky 🙂

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top