Lečo je maďarské jedlo, ktoré si môžeme dopriať po celý rok. Ak si ho predpripravíte do zaváraninových pohárov, je to skvelá lahôdka pre rýchle zimné večere plné pestrých chutí a vitamínov.
Niekto nemá rád lečo, lebo vraj nevyzerá vábne. Chutí však skvele. V lete si ho doprajeme často, hneď ako paradajky a papriky dozrievajú do mäkka. Ak sa hecnete, možete si základ na lečo zavariť, a vytiahnuť vždy a počas celého roka. Správne lečo má byť jemne pikantné, a ak si ho chcete obzvláštniť, môžete pridať aj čili, alebo údené mäsko. My ostávame verní čabajke, alebo domácej klobáske a slanine. A ešte jedna vec: nezabudnite na poriadny poctivý drevorubačský krajec zemiakového chleba 🙂

Poctivé čerstvé lečo pre mäsožrútov
Ingredients
- 3 klasické zelené papriky (kto má rád štiplavé, nech použije pálivé papriky)
- 4 veľké mäsité paradajky (ideálne jemne mäkké)
- 1 veľká cibuľa
- bravčová masť
- slaninka
- 2 kolienka čabajky alebo inej klobásky
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- 4 vajcia
Instructions
Papriky a paradajky nakrájame na slížiky, posolíme, pokoreníme a necháme pár minút odstáť.
Vo väčšom hrnci si rozohrejeme 1 PL bravčovej masti, na ktorej opražíme jemne nakrájanú slaninku a klobásku.
Pridáme zeleninovú zmes, dosolíme, dokoreníme podľa potreby a dusíme do mäkka cca 20 minút.
Keď je zelenina udusená, pridáme vajíčka a miešame dovtedy, kým nemá zmes "praženicovú konzistenciu".
Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebíkom.
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Ak chcete mať zeleninu viac chrumkavú, duste ju menej a pridajte vajíčka skôr.