S avokádom nikdy nič nepokazíte. Avšak nie vždy ho zjem celé. A keďže je napchaté kvalitnými tukmi ( kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou) a draslíkom a výborne sa hodí do diétnej stravy, chcem ho mať dlho čerstvé. Nepoužité avokádo sa po dni v chladničke mení na nevábne hnedé čosi, čo vonkoncom nepripomína jedlo. Ale nesmúťte, našťastie existuje jednoduché riešenie.
Pokrájajte červenú cibuľu na väčšie kusy, umiestnite ich na spodok malej plastovej krabičky a položte na ňu nedojedené avokádo tak, aby sa šupka (nie dužina) dotýkala cibule. Krabičku uzavrite, a vložte do chladničky. Uvidíte, že hnedé hnusné avokádo je vecou minulosti!
Ako funguje tento trik? Cibuľa vylučuje sírne plyny, ktoré pomáhajú zastaviť proces oxidácie, vďaka ktorým dužina avokáda zhnedne.