Hrnčekové koláče sú moje obľúbené. Je to najjednoduchšie pečenie. Ak máte radi čokoládové koláče s čokoládou, pripravte sa, ide sa piecť, že sa vám až hrče za ušami urobia!
Pamätáte, ako som písala o kolegyni, vďaka ktorej som sa naučila plno bezlepkových koláčov? Napríklad tento citrónový s kokosovou posýpkou. Táto kolegyňa volá svoju maminu Džaira 🙂 Už si ani nepamätám, ako to vzniklo, ale je to veľmi milé. Jej “Džaira” má kopu skvelých receptov, a jedným z nich je tento superčokoládový koláč. Ak si ho upečiete napríklad na Valentína, bude určite potešením pre vašich milovaných viac ako kupovaná bomboška.
Džairin čokoládový koláč plný lásky
Serves: 36
Cooking Time: 45 min
Ingredients
Korpus:
1 šálka polohrubej múky
1 šálka oleja
1 šálka granka
3/4 šálky kryštáľového cukru
1 prášok do pečiva
5 vajec
1 šálka uvarenej kávy
Poleva:
2 sladké šľahačkové smotany
3 čokolády na varenie
Instructions
1
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
2
Zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme olej a vajcia a všetko poriadne premiešame.
3
Zmes vylejeme na vopred vymastený a vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme 20 minút.
4
Počas pečenia si uvaríme šalku kávy, ktorú vylejeme na upečený koláč ihneď po vybratí z rúry.
5
Francúzsky krém si pripravíme tak, že na miernom ohni v hrnci zmiešame smotanu a na kúsky nalámanú čokoládu. Zmes miešame a varíme do úplného roztopenia čokolády v smotane.
6
Uvarený krém vylejeme na koláč a schladíme.
7
Podávame vychladený s ovocím alebo so šľahačkou.
8
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Ak máte väčší hrnček, môže sa vám zdať že zmes pripravená na vyliatie do pekáča je príliš hustá. Pridajte jedno alebo dve vajíčka.