Príprava 24 porcií vám zaberie 1 hodinu.
Suroviny:
3 vajcia 2 hrnčeky trstinového cukru 2 hrnčeky polohrubej múky 2 hrnčeky mlieka 1 hrnček nepomletého maku 1 hrnček oleja 1 prášok do pečiva ovocie na ozdobenie
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plech si vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou, aby sa koláč pri pečení o plech neprilepil. Vajcia vymiešame s cukrom dopenista. Pridáme postupne olej, múku, mlieko, prášok do pečiva a mak. Vymiešanú zmes vylejeme na plech a dozdobíme ovocím. Pečieme 35-45 minút. Makovec je upečený, keď sa kraje jemne odlepujú od plechu a na povrchu je krásne zlatohnedý. Podávame s jogurtom, šľahačkou, alebo len tak 🙂 Dobrú chuť s yedlom!
Rada na záver: Čím čerstvejší mak máte, tým lepšie. Mak, ktorý je už staršieho dáta zvykne pri tepelnej úprave zhorknúť. Preto si dávajte pozor na dátum spotreby.