Nie každý má rád strukoviny na tradičný spôsob. Tieto fazuľové taštičky sú nielen výborným predjedlom, ale chutia aj ako vhodná príloha k hustým zimným polievkam.
Poznáte tu veľkú strakatú plnochutnú fazuľu? Má takmer mäsovú chuť, a je z nej fantasticky sýta polievka. Keď ju varím, vždy si prisipem do papiňáku fazule troška viac, aby mi z nej ostalo na tieto taštičky. Ak však použijetea kúkoľvek strukovinu, bude to vždy šmakovať dobre.
Rýchle fazuľové taštičky
Serves: 12
Cooking Time: 30
Ingredients
200 g uvarenej fazule alebo inej strukoviny
1 balíček lístkového cesta
1 vajce
soľ
1 PL mletého koriandra
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
Instructions
1
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
2
Uvarenú fazuľu pomelieme na jemnú kašu a pridáme mletý koriander, vňať a osolíme podľa chuti.
3
Lístkové cesto si rozvaľkáme na 2 mm, ak už je hotové, stačí ho iba rozvinúť.
4
Cesto prerežeme pozdĺžne na polovicu, tak aby nám vznikli dva podlhovasté pásy.
5
Na každý z nich potom ukladáme zarobenú fazuľovú zmes polievkovou lyžicou a preložíme tak, aby vznikli uzatvorené taštičky.
6
Okraje každej taštičky pozatláčame, aby sa počas pečenia neotvorili.
7
Každú taštičku potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na papieri na pečenie na cca 20 minút.
8
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Taštičky sa dobre robia, ak máte na to "udelátko", s ktorým z cesta vykrojíte kruh, ktorý keď naplníte, tak ho vďaka tomuto "udelátku" rovno aj pevne uzatvoríte preložením na polovicu 🙂