top of page

Rýchle fazuľové taštičky

Nie každý má rád strukoviny na tradičný spôsob. Tieto fazuľové taštičky sú nielen výborným predjedlom, ale chutia aj ako vhodná príloha k hustým zimným polievkam.


Poznáte tu veľkú strakatú plnochutnú fazuľu? Má takmer mäsovú chuť, a je z nej fantasticky sýta polievka. Keď ju varím, vždy si prisipem do papiňáku fazule troška viac, aby mi z nej ostalo na tieto taštičky. Ak však použijetea kúkoľvek strukovinu, bude to vždy šmakovať dobre.

Rýchle fazuľové taštičky

Serves: 12

Cooking Time: 30

Ingredients

  1. 200 g uvarenej fazule alebo inej strukoviny

  2. 1 balíček lístkového cesta

  3. 1 vajce

  4. soľ

  5. 1 PL mletého koriandra

  6. hrsť nasekanej koriandrovej vňate

Instructions

1

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

2

Uvarenú fazuľu pomelieme na jemnú kašu a pridáme mletý koriander, vňať a osolíme podľa chuti.

3

Lístkové cesto si rozvaľkáme na 2 mm, ak už je hotové, stačí ho iba rozvinúť.

4

Cesto prerežeme pozdĺžne na polovicu, tak aby nám vznikli dva podlhovasté pásy.

5

Na každý z nich potom ukladáme zarobenú fazuľovú zmes polievkovou lyžicou a preložíme tak, aby vznikli uzatvorené taštičky.

6

Okraje každej taštičky pozatláčame, aby sa počas pečenia neotvorili.

7

Každú taštičku potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na papieri na pečenie na cca 20 minút.

8

Dobrú chuť s yedlom!

Notes

Taštičky sa dobre robia, ak máte na to "udelátko", s ktorým z cesta vykrojíte kruh, ktorý keď naplníte, tak ho vďaka tomuto "udelátku" rovno aj pevne uzatvoríte preložením na polovicu 🙂

bottom of page