Príprava 4 porcií vám zaberie 40 minút.
Suroviny:
1 stredná hlavička čerstvého karfiolu hrudka masla 1 šľahačková smotana 2-3 vajcia soľ hrsť strúhaného parmezánu
Postup:
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Zapekaciu misu si vymastíme maslom. Karfiol očistíme, a podelíme na drobné ružičky. Poukladáme do zapekacej misy tak, aby karfiol tvoril jednu vrstvu. Posolíme podľa potreby. Posypeme nastrúhaným parmezánom. V malej miske si rozmiešame smotanu s vajíčkami a polejeme touto zmesou karfiol. Vložíme do rúry a pečieme cca 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom, cviklou, alebo varenými zemiakmi s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť s yedlom!
Rada na záver: Takto isto si môžete pripraviť aj brokolicu. Tá má ale tuhšie nožičky, a preto je dobré ich úplne odrezať, alebo sa pripraviť na chrumkavý zážitok.