Teplé jedlá

Chicken Masala Curry Čertovsky chutná exotika.

Chicken masala curry s ryzou basmati

Príprava 4 porcií vám zaberie 1,5 hodiny.

Suroviny:

500 g na kocky nakrájaných kuracích pŕs
1 PL strúhaného čerstvého zázvoru
1 PL pretlačeného cesnaku
0,5 PL kurkumy
1 ČL himalájskej soli
1 biely smotanový jogurt (125 g)
šťava z jedného citrónu
kokosový olej
1 PL rasce
1 cibuľa
1 PL červenej mletej papriky
1 PL chilli
1 PL garam masala
1 PL mletého koriandra
1 malý paradajkový pretlak
400 ml kokosového mlieka
hrsť nasekanej čerstvej koriandrovej vňate
uvarená ryža basmati

Postup:

Nakrájané kuracie prsia zmiešame vo väčšej miske so zázvorom, cesnakom, kurkumou, soľou a smotanovým jogurtom.  Pridáme citrónovú šťavu, poriadne premiešame, prikryjeme a necháme v chladničke hodinu marinovať. Na rozpálenom kokosovom oleji si opražíme rascu s cibuľou do skolvita. Postupne pridáme červenú papriku, chilli, garam masalu a mletý koriander.  Pražíme cca minútu na miernom ohni aby sa vôňa pekne rozvinula. Pridáme marinádu aj s kuraťom a pražíme domäkka. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame, dolejeme kokosové mlieko a necháme všetko prevrieť približne 2 minúty. Kuraciu zmes servírujeme na uvarenej basmati ryži s nasekanou čerstvou koriandrovou vňaťou. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Ak nemáte garam masalu, nevadí. Môžete si ju pripraviť z týchto korenín: 3 diely mletého koriandra, 3 diely rímskej mletej rasce, 3 diely mletého kardamónu, 2 diely mletého čierneho korenia, 1 diel mletého klinčeka, 1 diel mletého muškátového orecha, 1 diel mletej škorice.

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top