Raňajkové muffiny S čučoriedkami a mrkvou

Muffiny v pekaci s mrkvou a cucoriedkami

Príprava cca 20ks vám zaberie 30 minút.

Suroviny:

280 g špaldovej múky
120 g kryštálového cukru
100 ml acidofilného mlieka alebo zákvasu
250 g čučoriedok (alebo ríbezlí, černíc, marhulí, ananásu, atď…)
120 g strúhanej mrkvy karotky
1 vajce
80 ml kokosového oleja
1/2 PL sódy bicarbony
1/2 PL citrónovej šťavy
štipka soli
štipka rozomletých klinčekov a škorice

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Najprv si spolu vyšľaháme tekuté ingrediencie: vajíčko, olej, citrónovú šťavu a acidko/zákvas. Do zmesi postupne zašľaháme cukor až pokým sa nerozpustí. V miske zmiešame múku, sódu bicarbonu, soľ, korenie a pridáme k tekutej zmesi. Zľahka všetko premiešame a na konci pridáme strúhanú mrkvu a čučoriedky. Takto vypracované cesto plníme do muffinových foriem, alebo košíčkov. Pečieme 25-30 minút (v závislosti od veľkosti formy). Po vychladnutí vyberieme z formy a môžeme podávať. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver:Ak zvolíte menšie muffinové formičky, môže sa vám zdať že budú muffiny upečené už po 15-20 minútach. Najlepšie to však zistíte, keď použijete starý osvedčený trik. Pichnite dreveným špáratkom do stredu muffinu, a ak na špáratku nebude žiadne surové cesto, či hmota, muffin je hotový.

Muffin s mrkvou a cucoriedkou v obale, muffin s mrkvou a cucoriedkou bez obalu a samostny obal.

Muffin s dvoma bielymi miskami s nastruhanou mrkvou a cucoriedkami.

Ďalej sa Vám môže páčiť...

Top