Rýchla štrúdľa Pre fakt lenivé gazdinky

Jablkovo-makova strudla na tanieri.

Príprava 8 porcií vám zaberie 30 minút.

Suroviny:

1 balíček lístkového cesta
5 ošúpaných nastrúhaných jabĺk
100 g mletého maku
1 škoricový cukor
1 vanilkový cukor
maslo
práškový cukor na ozdobenie

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Cesto vyvaľkáme a preložíme na papier na pečenie. Na vyvaľkané lístkové cesto poukladáme postrúhané jablká a posypeme škoricovým cukrom. Pridáme pomletý mak a posypeme vanilkovým cukrom. Štrúdľu zatočíme a zlepíme konce tak aby sa zlepený koniec dal podložiť. Preložíme aj s papierom na pečenie na pekáč. Vlejeme cca 3 dcl vody a vložíme piecť do rúry na približne 30 minút. Po upečení ešte pokiaľ je štrúdľa horúca potrieme vrch maslom. Dobrú chuť s yedlom!

Rada na záver: Štrúdľu môžete naplniť aj višňami s makom, alebo orechami a hrozienkami, poprípade tvarohom a hrozienkami.

Nepomlety mak v miske

Tiež by sa vám mohlo páčiť:

Hore