Nie každý má rád strukoviny na tradičný spôsob. Tieto fazuľové taštičky sú nielen výborným predjedlom, ale chutia aj ako vhodná príloha k hustým zimným polievkam.
Poznáte tu veľkú strakatú plnochutnú fazuľu? Má takmer mäsovú chuť, a je z nej fantasticky sýta polievka. Keď ju varím, vždy si prisipem do papiňáku fazule troška viac, aby mi z nej ostalo na tieto taštičky. Ak však použijetea kúkoľvek strukovinu, bude to vždy šmakovať dobre.

Rýchle fazuľové taštičky
Ingredients
- 200 g uvarenej fazule alebo inej strukoviny
- 1 balíček lístkového cesta
- 1 vajce
- soľ
- 1 PL mletého koriandra
- hrsť nasekanej koriandrovej vňate
Instructions
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
Uvarenú fazuľu pomelieme na jemnú kašu a pridáme mletý koriander, vňať a osolíme podľa chuti.
Lístkové cesto si rozvaľkáme na 2 mm, ak už je hotové, stačí ho iba rozvinúť.
Cesto prerežeme pozdĺžne na polovicu, tak aby nám vznikli dva podlhovasté pásy.
Na každý z nich potom ukladáme zarobenú fazuľovú zmes polievkovou lyžicou a preložíme tak, aby vznikli uzatvorené taštičky.
Okraje každej taštičky pozatláčame, aby sa počas pečenia neotvorili.
Každú taštičku potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na papieri na pečenie na cca 20 minút.
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Taštičky sa dobre robia, ak máte na to "udelátko", s ktorým z cesta vykrojíte kruh, ktorý keď naplníte, tak ho vďaka tomuto "udelátku" rovno aj pevne uzatvoríte preložením na polovicu 🙂