Začal pôst, a preto vám ponúkam jeden z mojich nových receptov.
Možno si niekto z vás pamätá na Ajvar, taký ten pravý štipľavý, ktorý sa nosil z dovolenky pri mori. Je pravda, že aj u nás už Ajvar kúpite, ale ten pravý prímorský má proste niečo do seba. Omáčka na tieto špageti má tak trochu ajvarovú chuť, a preto mi pripomína vôňu mora, dokonca cítim ten slaný vzduch. Okéééj, už sa nekochám, pome variť 🙂

Spaghetti s omáčkou z pečených paprík
Ingredients
- 2 červené papriky
- 1 žltá paprika
- 2 chilli papričky
- 1 červená cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- spaghetti
- strúhaný parmezán
- bazalka
Instructions
Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.
Na plech poukladáme očistenú, umytú a na plátky nakrájanú papriku, cibuľu, chilli a strúčiky cesnaku.
Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a vložíme do rúry piecť približne 20 minút.
Kým sa pečú papriky, uvaríme si vo vriacej vode spaghetti.
Upečené papriky, chilli, cesnak a cibuľu rozmixujeme v mixéri. Ak je zmes príliš hustá, pridáme troška olivového oleja.
Na uvarené spaghetti vylejeme omáčku, a dobre premiešame.
Podávame so strúhaným parmezánov a bazalkou.
Dobrú chuť s yedlom!
Notes
Ak máte radi hustejšiu omáčku, môžete na záver do nej pridať mozzarelu. Alebo si ju zjemnite smotanou, či mandľovým mliekom.