Komu by sa chcelo vyrábať vaječný koňak keď vonku nasnežilo? Tento likér je jednoduchou a rýchlou alternatívou a chutí ešte lepšie 🙂
Pamätáte sa na svoje prvé lyžiarske výlety v škole? Teraz už môžem zodpovedne priznať, že LVVK (lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz) nebol nikdy o lyžovaní. Bol presne v štýle „Sneženky a machři“, kde viac ako polovica batožiny príchodzích študentov cinkala, a neboli to rolničky.
Buď to boli flaše Silvánu so spodného regálu, kadejaké broskyňové vodky, rum alebo domáce frndžalice. A keď sme sa chceli tváriť slávnostne, tak to bol falošný „vajčák“. Na jeho výrobu netreba veľa skúseností, vlastne sa nedá pokaziť. A možno si pri ňom spomeniete na svoje lyžiarske kurzy.

Vianočný kakaový likér
Ingredients
- 2 konzervy sladeného kondenzovaného mlieka
- 0,5 l rumu
- 2 PL kakaa
Instructions
Kondenzované mlieko dáme v konzerve variť na cca 1,5 hodiny.
Po uvarení ho necháme vychladiť v studenej vode, aby karamel v ňom pekne zatuhol.
Konzervy otvoríme, vylejeme do nádoby, pridáme rum a kakao a riadne vymiešame.
Likér necháme chvíľu odstáť v chladničke, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.
Na zdravie s yedlom!
Notes
Ak nemáte radi príliš sladké likéry, pridajte viac kakaa.